Wat is PMU?

Er wordt nog vaak gedacht dat permanente make-up hetzelfde is als tatoeëren, echter een tatoeage wordt veel dieper in de huid geplaatst dan PMU. Doordat we minder diep werken in de huid vervaagt permanente make-up na verloop van tijd (over het algemeen na 1 à 2 jaar) door o.a. ultraviolet licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid. We spreken dan ook wel van semi permanente make-up. Aangeraden wordt om PMU na 1 of 2 jaar te laten bijwerken om een optimaal resultaat te behouden, voor PMU die door mij in de salon gezet is geldt in dat geval een gereduceerd tarief.


Hoe?

Om het beste resultaat te bereiken bestaat een PMU behandeling bij Skin2Impress altijd uit 2 sessies, welke plaatsvinden met een tussen pose van 6 a 10 weken. Tijdens de eerste behandeling wordt nogmaals de kleur en de vorm bepaald, hierna gaan we daadwerkelijk pigmenteren.

Een eerste behandeling duurt gemiddeld 3 à 4 uur. Het pigmenteren wordt door de meesten nagenoeg als  pijnloos ervaren, maar kan door middel van verdovende crème verdoofd worden.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder dan het uiteindelijke resultaat, hier hoef je dus niet van te schrikken, de kleur zal nog met 30-40% afnemen. Daarnaast ontvang je de duidelijke uitleg over hoe je de pigmentatie thuis dient te verzorgen. Het is uiterst belangrijk om dit advies goed op te volgen, alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Tijdens de tweede sessie zullen we de puntjes op de i zetten, ik zal de accenten en de kleur bijwerken waar dat nodig is, zodat het gewenste resultaat bereikt wordt.


Vooraf de behandeling

Voorafgaand aan een behandeling begin ik altijd met een intake gesprek, tijdens deze afspraak wordt alles uitgelegd over de behandeling, risico’s en de nazorg die je nauwkeurig moet volgen om een goed resultaat te garanderen. We bespreken eventuele contra- indicaties en nemen een gezondheidsverklaring/toestemmingsformulier door.


Kies voor kwaliteit!

Ik heb heel bewust gekozen voor het werken met Swiss Color pigmenten, deze pigmenten bieden de garantie op absolute topkwaliteit permanente make-up. Ik heb een volledig erkende opleiding (geen 2 daagse cursus) allround permanente make-up specialist, afgerond bij vakschool voor Permanente Make-up. Henderica's Beautique is GGD gecertificeerd en voldoet aan alle hygiëne eisen.


Powderbrows en Hairstrokes

Door de nieuwste technieken voor permanente make-up is het tegenwoordig mogelijk om prachtige, natuurlijk ogende wenkbrauwen te creëren. PMU kan de vorm van de eigen wenkbrauwen corrigeren en ‘voller’ doen lijken; dit kan gewoon in je natuurlijke haarkleur. Op ieder moment van de dag een verzorgd uiterlijk!


Poederschaduw/Powder Brow/Ombre Brows

Heb je dunne, onregelmatige of asymmetrische wenkbrauwen? De Powder brow techniek wordt gezien als de meest gangbare en veilige permanente make-up techniek voor iedereen. De voordelen van deze techniek worden met behulp van de schaduwtechniek beschouwd als universeel en zijn dus voor vrijwel ieder huidtype geschikt. De Powder brow techniek is de ideale vervanger van make-up en geeft een zachte poederschaduw. Het kan ook een oplossing zijn bij wenkbrauwen die wat volume missen of waarvan de uiteinden weggevallen zijn.


Poederschaduw/Powder Brow/Hairstroke/Ombre Brow Touch up

Door UV-straling en het natuurlijk vernieuwen van de huid worden pigmenten geleidelijk lichter, daarom adviseer ik altijd een touch-up na 1 à 2 jaar. Bij deze opfrisbehandeling kijken we hoe de kleur zich heeft ontwikkeld en geef je jouw permanente make-up net weer dat beetje extra!


Hairstrokes

Hairstroke is een permanente make-up techniek om dunne, korte of onregelmatige wenkbrauwen te perfectioneren. Met de Skinq hairstroke-methode worden natuurlijke ogende haartjes getekend met een flinterdun naaldje en speciale pigmenten. Het kan zijn dat u uw wenkbrauwen net iets voller, langer of breder wilt, het is van groot belang om te weten dat deze manier van pigmenteren vaak sneller vervaagd dan de Poederschaduw/Powder Brow. De hairstroke techniek kan ook gecombineerd worden met de poederschaduw.


Eyeliner en infralash

Een smalle of een wat vollere eyeliner een strakke of juist een wat poederige potloodlijn? Ook kunt u kiezen uit een infralash, deze techniek geeft een subtiele pigmentatie tussen de wimperhaartjes , dit geeft een vollere oogopslag en kan zowel boven als onder gezet worden. Met permanente make-up eyeliners zijn er tal van mogelijkheden en heb je altijd stralende ogen!


Infralash

De infralash is de meest natuurlijke variant van alle permanente make-up eyeliners. Met deze techniek wordt er alleen pigment aangebracht tussen de wimpers. Het effect is een subtiele, vollere wimper aanzet.


Eyeliner

Voor een meer nadrukkelijke oogopslag is de permanente make-up eyeliner (eventueel met kleine wing) een ideale oplossing. Er wordt een heel strak lijntje getrokken waardoor je iedere dag een volle oogopslag hebt, ook is het mogelijk juist het poederige effect van een kohl lijntje te creëren, voor diegene die een zachter effect willen. Iedere dag stralende ogen en ontzettend handig voor diegene die veel sporten, naar de sauna gaan of ’s ochtends gewoon lekker snel klaar wil zijn zonder al te veel tijd te besteden aan make-up.


Eyeliner Touch up

Door UV-straling en het natuurlijk vernieuwen van de huid worden pigmenten geleidelijk lichter, daarom adviseer ik altijd een touch-up na 1 à 2 jaar. Bij deze opfrisbehandeling kijken we hoe de kleur zich heeft ontwikkeld en geef je jouw permanente make-up net weer dat beetje extra!


Full Lips & Ombre Lips

Voor een mooie lipcontour en vollere lipkleur, tevens kan een lipcontour licht gecorrigeerd worden. Full lips kan in een sprekende kleur maar ook in een natuurlijke teint zo dicht mogelijk bij de eigen lipkleur. Optisch zorgt dit voor iets vollere lippen.


Full Lips

Voor een mooie lipcontour en vollere lipkleur, tevens kan een lipcontour licht gecorrigeerd worden. Full lips kan in een sprekende kleur maar ook in een natuurlijke teint zo dicht mogelijk bij de eigen lipkleur. Optisch zorgt dit voor iets vollere lippen.


Ombré lips

Dit is een ingeschaduwde lipliner waarbij er eerst een lipliner wordt aangebracht rondom de lip contouren en vervolgens wordt de kleur naar binnen toe lichtjes geschaduwd. Oneffenheden in de lippen kunnen met deze methode ook gecorrigeerd worden.


Waarom kiezen voor de pigmenten van swiss color?

Bij Henderica's Beautique wordt gewerkt met de pigmenten van Swiss Color. Swiss Color voldoet aan alle en nog veel meer eisen waaraan een pmu pigment moet voldoen. Het is een zwitsers merk voor permanente make-up waar veel aandacht wordt besteed aan veiligheid, research en ondersteuning.

De pigmenten van Swiss Color voldoen aan de volgende eisen:
- Fijne pigmentsoort
- Pigment blijft stabiel in de huid
- De huid neemt de pigmenten direct op waardoor er geen uitlopende lijnen ontstaan. - Geen conserveringsmiddelen
- Geen allergieverwekkers
- Geen geurstoffen
- Natuurlijke pigmenten, proefdiervrij en vegan
- Getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria
- Zeer hoog fotostabiel. Dit betekend dat na verloop van tijd de kleur vervaagd op natuurlijke wijze maar deze veranderd niet van kleur, dus het wordt niet rood of paars.
- Minder pijn bij de klant omdat er zeer zacht gewerkt kan worden
- Vrij van PAA’s, PAKS en ijzeroxide

PAA en PAKS (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) zijn onzuiverheden uit het productieproces welke achterblijven in de pigmenten. Door een reactie met de huid of door invloed van UV kunnen er gevaarlijke stoffen vrijkomen wanneer er PAKS of PAA in de pigmenten zit. Denk hierbij aan een allergische reactie of kankerverwekkende stoffen.

Ijzeroxide pigmenten kunnen zeer belastend zijn voor het lijf en vervelende sporen achter laten. Ook kan ijzeroxide tijdens een MRI of CT scan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Omdat de ijzeroxides opgewarmd worden en deze als het ware kunnen gaan snijden in de huid en voor wonden kunnen zorgen. Dit is dus niet het geval bij de Swiss Color pigmenten! Swiss color pigmenten voldoen aan de eisen van de Reach verordering en ECHA compliant 2022. Kies daarom voor veiligheid. U kunt hier het color certificate bekijken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb